Voedingscoach Silvia Hadodo

Griekse broccoli met aardappelen en kippendijfilet voor 2 personen (20-30 minuten)

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 500 gram broccoli
  • 200 gram kippendijfilet
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel olie
  • citroensap

Voedingswaarden per persoon

Energie 540 kcal, Vet 20 gram waarvan verzadigd vet 4 gram, Koolhydraten 45 gram waarvan suikers 4 gram, Vezels 10 gram, Eiwit 35 gram, Zout 0,3 gram.

 

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes.
  2. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in flinke rozen. Schil de stelen en snijd ze in stukken. 
  3. Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes. 
  4. Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
  5. Kook de aardappelblokjes in een bodempje water in 4 minuten net gaar. Laat ze goed uitlekken.
  6. Snijd de kip in smalle repen en bestrooi ze met wat paprikapoeder.
  7. Bak de repen kip in de hete margarine 5 minuten. Voeg dan de blokjes aardappel toe en bak het geheel in nog eens 5 minuten verder gaar en bruin.
  8. Fruit de ui in de olie glazig.
  9. Voeg de stukjes tomaat en blokjes paprika toe en stoof dit een paar minuten.
  10. Doe de broccoli erbij met een beetje water en stoof het geheel in ± 5 minuten gaar.
  11. Maak de groente op smaak met wat citroensap. Serveer de kip met aardappelblokjes erbij.

 

recept van het voedingscentrum