
Griekse broccoli met aardappelen en kippendijfilet voor 2 personen (20-30 minuten)
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 500 gram broccoli
- 200 gram kippendijfilet
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel olie
- citroensap
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal, Vet 20 gram waarvan verzadigd vet 4 gram, Koolhydraten 45 gram waarvan suikers 4 gram, Vezels 10 gram, Eiwit 35 gram, Zout 0,3 gram.
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in flinke rozen. Schil de stelen en snijd ze in stukken.
- Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
- Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
- Kook de aardappelblokjes in een bodempje water in 4 minuten net gaar. Laat ze goed uitlekken.
- Snijd de kip in smalle repen en bestrooi ze met wat paprikapoeder.
- Bak de repen kip in de hete margarine 5 minuten. Voeg dan de blokjes aardappel toe en bak het geheel in nog eens 5 minuten verder gaar en bruin.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de stukjes tomaat en blokjes paprika toe en stoof dit een paar minuten.
- Doe de broccoli erbij met een beetje water en stoof het geheel in ± 5 minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met wat citroensap. Serveer de kip met aardappelblokjes erbij.
recept van het voedingscentrum