AFVALLEN DOOR BEWUSTER TE ETEN

Wat is de snelste manier om af te vallen?

Je moet jezelf de juiste vraag stellen. Wil je zo snél mogelijk afvallen of wil je zo verantwoord mogelijk afvallen? Als je enige doel is om snel af te vallen, zoek dan een van de vele crashdiëten die online te vinden zijn en ga aan de slag. In korte tijd kun je heel veel kilo's kwijtraken.

 

Ben je dan gezond bezig? Nee, natuurlijk niet. Je bent druk bezig zoveel mogelijk vocht je lichaam uit te zweten (elke liter vocht scheelt je ongeveer een kilo) en je bent bezig schade aan te brengen door je spierweefsel af te breken. Als jij door een crashdieet namelijk te weinig energie binnenkrijgt, dan zal je lichaam al vrij snel overgaan op het verbranden van de eiwitten waar je spieren voor een belangrijk deel uit zijn opgebouwd. Je valt dan lekker snel af maar je zult, naast het afbreken van je spierweefsel, je ook al snel moe en futloos voelen omdat je allerlei processen in je lichaam verstoort.

'Snel afvallen' zal altijd resulteren in ook weer 'snel aankomen'. Ergens moet het verlies aan vocht en eiwitten namelijk gecompenseerd worden.

 

Snel afvallen resulteert in het bekende jojo-effect. Een vaak eindeloos en frustrerend proces van afvallen en weer aankomen waarmee je uiteindelijk je doel niet bereikt. Wat jij er in jaren aan hebt gegeten ben je, afhankelijk natuurlijk van de mate van overgewicht, niet in een paar weken of maanden weer kwijt. Althans, niet op verantwoorde en gezonde wijze.

 

Dus vergeet de crashdiëten en laat mij je helpen bewust bezig te zijn met gezond eten als middel om af te vallen.