Ervaringen

 

In juni 2022 besloot ik dat ik echt iets wilde veranderen aan mijn gewicht. Al jaren was ik bezig met het ene na het andere dieet. Hoewel ik iedere keer wel iets afviel, kwam ik hierna vooral weer nog meer kiloĊ› aan. Hoewel ik naar de buitenwereld altijd beweerde dat het me niet zo veel deed, werd ik toch wel erg onzeker van mijn eigen spiegelbeeld. 
Ik wilde heel graag bij Silvia een eerste consult afspreken. Hierna zou ik wel zien was mijn idee. 
Ik woog bij dit eerste gesprek 88.6 kilo! Dat was nóg meer dan ik eigenlijk zelf dacht. Wat een verschrikkelijk getal. Hoewel ik al jaren niet meer gerend had, wilde ik nu het liefst in één keer naar huis rennen... Wat een gewicht! Silvia bleef ondanks mijn schok heel rustig en we maakten direct een plan van aanpak. 
De eerste twee weken heb ik een eetdagboek bijgehouden op papier. Dat was best confronterend. Want het was echt niet normaal wat ik allemaal naar binnenwerkte op een dag. Dit eten op papier zetten werkte confronterend, maar motiverend tegelijk. Want dat het zo echt niet langer ging, dat werd mij wel duidelijk. 

Silvia raadde mij een handige voedingsapp aan waar ik mijn eten in bij kon houden. Superhandig, want naast dat ik doorkreeg wat ik allemaal at, kon ik ook bekijken van welke voedingsstoffen ik nog iets meer kon eten. Maar deze app werkte ook fijn als maaltijdplanner. Superhandig met een druk gezin. Ik kon van tevoren inplannen wat ik die komende dagen zou eten. Deze app in combinatie met alle goede gesprekken met Silvia zorgde ervoor dat ik gewicht verloor, mij veel lekkerder in mijn vel voelde zitten en ik zelfs weer meer ging bewegen. 
In het begin viel ik echt goed af en natuurlijk motiveerde dit enorm. Ik vond het heel fijn dat ik mijn gezin ook mee kon nemen in mijn veranderde voedingspatroon. Ik wilde niet dat ik iets anders zou moeten eten dan mijn kinderen bijvoorbeeld. Met de tips en voedingsveranderingen van Silvia hoefde dit ook helemaal niet. Ik at gezond, makkelijk en vooral lekker met mijn hele gezin. Superfijn! Ik heb veel van de gesprekken met Silvia geleerd. Ik snap nu veel meer de verhoudingen tussen de voedingsstoffen, ik kan slimme eetwissels maken en ik maak heel graag gebruik van haar heerlijke recepttips! 
Door de betrokken, vriendelijke maar vooral ook motiverende houding van Silvia heb ik mijzelf altijd heel prettig gevoeld. Ja mijn gewicht was soms confronterend, de metingen waren echt niet altijd leuk, maar Silvia bleef altijd heel betrokken en zij motiveerde mij om toch weer door te gaan. Want ook al heb ik nu een veel gezonder eetpatroon ontwikkeld, ook ik zit af en toe even in een dip. Hoe fijn is het dan om iemand als Sil in jouw leven te hebben. Even kunnen mopperen bij haar, paar minuutjes klagen en dan vol goede moed weer de deur uit lopen! Zo fijn! 
Ik ben nog niet op mijn streefgewicht maar dat ga ik samen met Silvia zeker weten halen. Kortom, ik gun iedereen een Silvia in zijn of haar leven. Het heeft mijn leven in ieder geval echt veranderd de afgelopen anderhalf jaar. 

Renske 

 

In de loop van de laatste jaren zijn er bij mij langzaamaan steeds meer kilo's bijgekomen. Daarvoor had ik verschillende diëten geprobeerd, maar geen van alle zorgde ervoor dat ik blijvend op een goed gewicht bleef.

Er moest dus iets anders gebeuren, want ik ben inmiddels de 60 jaar gepasseerd en wil gezond oud worden. Beweging heb ik genoeg, dus daar lag het niet aan, maar eten dat vond (en vind) ik té lekker. Omdat ik Silvia al jaren ken en weet dat zij de opleiding Gewichtsconsultent heeft gedaan,

besloot ik haar te bellen.

Ik was er klaar mee en wilde blijvend minimaal 10 kilo afvallen!. Na die 10 kilo zou ik wel verder kijken.

Een gezonde BMI was ook wel een streven, maar dat lag nog verder weg. 

Inmiddels ben ik 16 kilo afgevallen onder de begeleiding van Silvia en ben ik trotser dan ik in jaren geweest ben. Als ik in de spiegel kijk, merk ik dat de kleding me weer leuk staat. De goede adviezen, tips, uitleg en positiviteit van Silvia hebben ervoor gezorgd dat ik verder ben gegaan dan de 10 kilo die ik in eerste instantie in m'n hoofd had. Door Silvia kon ik een knop omzetten en heb ik geleerd om keuzes te maken. Keuzes in gezond eten, maar ook de keuze om met mate wat lekkers te nemen zonder aan te komen.

Ik ben nu bijna op een voor mij goed gewicht gekomen en straks is het voor mij de kunst om het vast te houden. Ook daar zal Silvia mij in begeleiden, zodat ik niet weer in de valkuil zal vallen van veel en ongezond eten. 'Alles met mate en keuzes maken' zijn voor mij belangrijke woorden.

Dat ene telefoontje, wat voor mij best wel een stap was, heeft me meer gebracht dan waar ik op durfde te hopen.

Ali

 

 

 

Na een jaar regelmatig op consult bij Silvia is er wel het een en ander veranderd! 

Ik meldde mij met een gewicht van ruim 106 kilo; duidelijk een geval van overgewicht. Ik voelde mij verder goed, maar merkte wel dat ik wat extra kilo's meesleepte. 

We bespraken het doel waar ik op uit wilde komen en maakten een plan. Ik kreeg suggesties voor de diverse maaltijden en tussendoortjes, met de noodzakelijke voedingswaarde. In een app noteerde ik alles wat ik at en dronk. Daarmee kun je de calorieën, suikers, vetten e.d. monitoren. Tijdens het consult namen we het door en kreeg ik tips om bepaalde eetpatronen te verbeteren. Deze gesprekken zijn altijd op een prettige informatieve manier verlopen zonder dwingende toon. De weegmomenten gaven een gestage afname van het gewicht aan en tevens de waarden van het bmi, spiermassa, vetgehalte e.d. aan. Dit gaf een enorme stimulans. Daarnaast ben ik thuis op de hometrainer gaan oefenen en ben minder alcohol gaan drinken. Niet elke dag meer uit gewoonte een glas Beerenburg, maar een wijntje in het weekend en tijdens een feestje. We zijn nu een jaar verder en 10 kilo lichter en het mooiste is dat ik van mijn arts met de medicijnen voor diabetes 2 mocht stoppen. Sommige eetpatronen en leefgewoontes zijn veranderd, maar het leven is nog net zo leuk of misschien nog leuker omdat alles net iets makkelijker gaat zonder die 10 kilo ballast. 

Dank aan Silvia voor haar prettige begeleiding en motivatie!

Gerard 

 

 

Een 18 jarige meid (Janna) die iedere paar maanden voor de zomer roept: ik wil afvallen!

Het lukt me dan om een week of twee op te letten. Helaas, als ik merk dat er geen resultaat is geef ik de moed alweer op. Het was tijd voor verandering! Ik hou van lekker eten en bewoog niet veel, het kwam er allemaal aan als vet. Totdat mijn moeder zei:  wil je niet naar Silvia (een vriendin van mijn moeder), misschien kan zij je helpen als je het ook echt wil?. Zo ben ik bij Silvia terecht gekomen en inmiddels 5,7 kilo kwijt in 10 weken. Waarom ik Silvia aanraad is, omdat het voor mij een stok achter de deur is. Ik geef niet op, omdat Silvia mij motiveert om door te gaan, ook als ik na twee weken niks ben afgevallen en ik daar van baal val ik niet terug omdat zij er is om mij te stimuleren!

Mis ik bepaalde dingen in voeding? Nee, eigenlijk niet de eerste 2 tot 4 weken is het bikkelen, maar je merkt dat je snel gewend raakt aan een nieuw eetpatroon. Je hoeft ook niet alles te laten staan, maar je moet wel bedenken hoeveel je dan eet.

En weeg af of je dan moet sporten om het in balans te krijgen. Ik ben op weg om mezelf weer gelukkig te voelen in mijn lichaam en dit door behulp van Silvia!

Mocht je twijfelen om door Silvia begeleid te worden, dan kun je natuurlijk eerst een gesprekje met haar voeren. Je zit er niet gelijk aan vast.

Ik voel me fit en dit is een wereld van verschil met hoe ik mij 10 weken geleden voelde.

Janna

 

 

 

Ik had zelf al een start gemaakt om af te vallen. Ik wist niet goed hoe ik het vol kon houden. Ik had nog nooit gedacht aan de combinatie van voedingsadviezen en hypnotherapie. Het kwam op mijn pad en ik wilde de kans met beide handen aangrijpen. Inmiddels ben ik een half jaar verder en ben ik 15 kilo kwijt. Het begeleidingstraject op maat was voor mij een succes door een aantal factoren. De afspraken met Silvia en Wendy waren voor mij een stok achter de deur. Dankzij Silvia ben ik mij bewust geworden van het voeden van mijn lichaam op een gezonde manier. Samen met Wendy heb ik blokkades opgeheven en heb ik de rust gevonden om mijn gewicht stabiel te houden. 

Ed van der Vliet

 

 

 

Silvia heeft mij geleerd wat gezond eten nu eigenlijk is en hoe je zonder poeders en shakes, met normale en gezonde voeding toch kan afvallen, op gewicht kan blijven en lekker kan blijven eten.
Hele fijne begeleiding, ze staat altijd voor je klaar, ze is enthousiast, luistert goed en probeert echt mee te denken.
Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe levensstijl!"

Leanne

                                        

 

Ik, Jacqueline, ben al jaren in gevecht met mijzelf, allerlei methodes geprobeerd... dacht het allemaal wel te weten, maar om de een of andere reden wilde het maar niet lukken... gevolg dat ik na iedere poging alleen maar zwaarder werd...
In februari heb ik de stap gezet om naar Silvia te gaan, gewicht zat al op 98,8.
Silvia vertelde haar werkwijze en we stelden samen mijn doel vast. 20 kilo in 1- 1,5 jaar, ik vul iedere dag de app in en op die manier word ik nog bewuster van wat ik allemaal in mijn mond stop. Het gaat heel goed, sport 2 a 3 keer per week, wandel veel en heb er plezier in. Het voelt niet als lijnen, ik eet waar ik trek in heb en kijk in de app wat ik kan eten qua waarden. Inmiddels ben ik nu een kleine 3 maanden verder en al 10 kilo lichter, langzaam begin je het te zien en dat voelt fijn. Ik merk ook dat ik meer energie begin te krijgen! Kleding zit fijner of wordt zelfs al te groot, dat motiveert enorm. Ik ben er nog niet en het zal wel langzamer gaan, maar ben super gemotiveerd om door te gaan. Silvia denkt mee, geeft tips en helpt als soort stok achter de deur. Ik ga eens in de 2 weken langs en doe dit bewust om niet te verslappen. In het verleden zakte mijn motivatie na 6-8  weken weg en nu met de bezoekjes aan Silvia blijf ik gemotiveerd. Dit werkt voor mij heel fijn, op naar de volgende 10 eraf!
Dank je Silvia!

Jacqueline

 

 

Tijdens de opleiding van Silvia ben ik 6 keer langs geweest . Eigenlijk vond ik het heel prettig dat de gesprekken in een huiselijke sfeer plaatsvonden. Dat maakte het wat gemakkelijker praten over een toch geen favoriet onderwerp... afvallen. Na een uitgebreide intake zijn we aan de slag gegaan. Ik had een specifieke vraag over afvallen in combinatie met meer plantaardig eten. Silvia ging de boeken in om mij te helpen met mijn vraag. Ik heb Silvia ervaren als super betrokken en positief enthousiasmerend. Een stimulans om door te zetten.

       Elles